Tandreglering Karlstad

Tandreglering i Karlstad och övriga Värmland med clear aligners

Behöver du justera dina tänder? Välkommen att kontakta oss – vi erbjuder kvalificerad tandvård i Karlstad med tandreglering som en av våra specialiteter. Vi riktar oss till barn, ungdomar och vuxna – alla som är i behov av en tandreglering i Karlstad är välkomna till oss.

Kontakta oss dag för en konsultation! Vi tar givetvis emot kunder från hela Värmland.


tandreglering värmland

Vi tillgodoser dina specifika önskemål

Vi är medvetna om att det finns många olika anledningar till att göra en tandreglering och vi ser alltid till att möta våra patienters respektive önskemål.

Hos oss står alltid patienten i fokus, från första telefonsamtalet till avslutad behandling. Vi ser alltid till att anpassa behandlingen till patienten – det som passar bra för en är sämre för en annan.

Tandreglering i Karlstad med modern teknik

Vi erbjuder tandreglering i Karlstad och hela Värmland med den moderna tekniken clear aligner. En metod som är mycket populär och som ofta upplevs som mycket bättre än de metoder som användes för att flytta tänder tidigare. Med hjälp av tandreglering med aligners kommer du inte behöva bekymra dig över att andra ser din tandställning då aligners i princip är osynliga. Men alla metoder passar inte till alla personer – för den som behöver kan vi även erbjuda andra mer traditionella metoder för tandreglering.

Tandreglering med clear aligners – mer information

Enkelt uttryckt är en clear aligner en osynlig tandställning tillverkad i plast. Vanligen får man två stycken, en för överkäken och en för underkäken. Men i vissa fall behövs bara tandreglering i ena käken. Dessa smidiga och bekväma tandställningar anpassas efter dina tänder så att de passar perfekt.

Tandregleringen fungerar på så sätt att den förflyttar dina tänder lite i taget genom att trycka på viss kraft när alignern sitter på. Efter att tänderna flyttas så justeras tandregleringen så att de flyttas en bit till. Du får alltså byta aligner några gånger när dina tänder flyttas lite i taget.

Behandlingen kan ta olika lång tid beroende på hur stort bettfelet som ska åtgärdas är. Efter avslutad behandlingen kommer du i alla fall ha ett jämnt leende och ett perfekt bett.

Osynliga och smärtfria tandställningar

Den största skillnaden mellan denna typ av tandreglering och en traditionell tandställning är att de är osynliga. Det är i stort sett omöjligt att se att du använder tandreglering med clear aligners.

De flesta upplever även att en vanlig tandställning är mer obekväm i en direkt jämförelse.

En annan stor fördel med vår metod för tandreglering är att de går att ta ut vid behov, exempelvis när det är dags att äta eller borsta tänderna. Men då är det viktigt att du sätter in tandregleringen direkt efteråt. Rekommendationen är att en clear aligner sitter inne i minst 22 timmar om dygnet för bästa effekt.

Patienten är alltid i fokus för oss

Hos oss är det alltid patienten som är i fokus – från första kontakten till avslutad behandling. Att gå till tandläkaren kan ofta vara förknippat med nervositet och att gå till en specialist på tandreglering är inget undantag, det kan upplevas som stressigt. Men vi är vana att hantera oroliga patienter, inte minst barn. Vi fokuserar på trivsel och trygghet, på att tänderna kommer att bli finare, att värken ska försvinna och så vidare. De flesta som får tandställning vänjer sig fort och tänker snart inte alls på den.

Frågor och svar om tandreglering med Clear Aligners

Får man ett perfekt leende med tandreglering?

Ibland kan ytterligare kosmetisk behandling krävas för det perfekta leendet. Din tandläkare kan diskutera detta med dig innan du påbörjar behandlingen. Men i de allra flesta fall så kommer det inte att behövas några kompletterande behandlingar.

Hur många gånger måste jag besöka tandläkaren?

För att få bästa resultat är det bra att göra regelbundna granskningar av tandregleringen. Detta kommer att säkerställa att din Clear Aligner-behandling går enligt planen och att din tandläkare kan göra mindre ändringar i din behandlingsplan.

Hur länge bör tandregleringen sitta inne?

Helst bör du bära dina Clear Aligners i 20-22 timmar per dag. Du kan dock ta ut dina aligners för att äta och borsta tänderna. Varje Clear Aligner måste bäras i 12-14 dagar. Din tandläkare kommer att ge dig råd om längden på varje steg av behandlingen.

Påverkas talet av tandregleringen?

Tack vara dess mikrotunna karaktär tar det vanligtvis bara några timmar att anpassa sig till att bära tandregleringen. Ibland kan det ta lite längre tid. När du byter till nästa aligner kommer du inte att märka någon skillnad, på grund av de mindre justeringarna av varje steg i din Clear Aligner-behandlingsplan.

Finns det något jag inte kan äta under behandlingen?

Nej. Till skillnad från andra ortodontiska behandlingar kan du med Clear Aligners äta och dricka som vanligt. Inga begränsningar.

Behöver jag rengöra tandregleringen på något speciellt sätt?

Vi rekommenderar att du använder speciella cleaners varje dag för att hålla dina aligners rena. Glöm inte att borsta tänderna efter varje måltid och innan du sätter tillbaka dina aligners för att bibehålla en god munhygien.

Finns det något jag inte får göra under behandlingen?

Nej, du kan fortsätta att leva livet som vanligt utan några speciella restriktioner under behandlingen. Du kommer i stort sett inte att märka av din reglering alls.

Välkommen att kontakta oss för en första konsultation – vi är experten på tandreglering i Karlstad.

Vi hjälper dig med tandreglering i Karlstad